Ciekawy przepis, na pewno niedługo wykorzystam, bo bardzo lubię zupy-kremy :) Zapraszam też do siebie na krem brokułowo-jarzynowy z serem feta ;) Pozdrawiam.
Z własnego przepisu: woda, włoszczyzna (2-3 marchewki, pietruszka- korzeń i pęczek, 1/2 pora, 1/4 selera, 1/2 pora), cebula, łyżeczka soli, 2 liście laurowe, 3-4 ziela angielskie, 5-8 ziarenek pieprzu. warzywa obrać i opłukać a następnie włożyć do garnka. Wlać zimną wodę i zagotować. Cebulę opalić nad palnikiem 1-2 minuty i przełożyć do warzyw. Dodać sól, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz natkę pietruszki. Gotować 1,5h na wolnym ogniu, a następnie odcedzić. Bulion gotowy :)
Ciekawy przepis, na pewno niedługo wykorzystam, bo bardzo lubię zupy-kremy :) Zapraszam też do siebie na krem brokułowo-jarzynowy z serem feta ;) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPolecam z całego serca :) W smaku jest na prawdę niesamowita!
Usuńbulion warzywny z kostki czy wg jakiegos przepisu?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńZ własnego przepisu: woda, włoszczyzna (2-3 marchewki, pietruszka- korzeń i pęczek, 1/2 pora, 1/4 selera, 1/2 pora), cebula, łyżeczka soli, 2 liście laurowe, 3-4 ziela angielskie, 5-8 ziarenek pieprzu. warzywa obrać i opłukać a następnie włożyć do garnka. Wlać zimną wodę i zagotować. Cebulę opalić nad palnikiem 1-2 minuty i przełożyć do warzyw. Dodać sól, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz natkę pietruszki. Gotować 1,5h na wolnym ogniu, a następnie odcedzić. Bulion gotowy :)
Usuń