środa, 24 kwietnia 2013

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Przepis znajdziecie na nowym BLOGU


Przepis bierze udział w akcji: 

A może wątróbka? Czyli podroby rządzą!

7 komentarzy:

  1. Wow,ciekawy przepis,jeszcze takiego chyba nie widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię wątróbkę drobiową ! Jutro wypróbuję z jabłkami :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy taki posiłek zalecany jest przy redukcji tkanki tłuszczowej z dodatkiem brązowego ryżu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej :) Wątróbka dostarcza wartościowego białka. Poza tym jest cennym źródłem witamin z grupy B, witaminy A, witaminy PP (która wspomaga przemianę białek, tłuszczów i węglowodanów),żelaza, oraz chromu (odgrywa kluczową rolę w metabolizmie glukozy i wpływa na metabolizm węglowodanów, białka oraz tłuszczów).
      Wątróbka zawiera sporo cholesterolu, dlatego należy ją spożywać maksymalnie 2x w tygodniu :)

      Usuń
    2. Wielkie dzięki za odpowiedź :)
      Mogłaby Pani wskazać, które potrawy z Pani bloga nie nadają się do konsumowania w trakcie redukcji?? Nie ukrywam, że bardzo by mi to pomogło i ułatwiło - zresztą myślę, że nie tylko mi. A tak to ciągle pytam oto samo na Pani blogu :D

      Usuń
    3. Dieta dieta redukcyjna dostarcza niezbędnych składników odżywczych i pozwala na redukcję kalorii bez większego dyskomfortu. Dla każdego układana jest indywidualnie, dlatego ciężko mi wskazać odpowiednie potrawy.
      Musi Pani sama przejrzeć przepisy i wybrać najbardziej odpowiednie dla siebie :)

      Usuń