wtorek, 27 maja 2014

Naleśniki z kaszy jaglanej

Ostatnio na kilku blogach (między innymi na tym) widziałam przepisy na naleśniki z kaszy jaglanej. 
Postanowiłam je wypróbować i powiem Wam, że jestem pozytywnie zaskoczona :) 
Mimo, że nie są najłatwiejsze w przygotowaniu, smakują rewelacyjnie :)  
Są idealne dla osób na diecie bezglutenowej :)

Przepis znajdziecie na nowym BLOGU


17 komentarzy:

  1. co można dodać zamiast skrobi?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skrobię ciężko czymś zastąpić. Można wypróbować ugotowane i zmiksowane siemię lniane (zrobi się taki "glutek") ale niestety ciężko mi powiedzieć w jakiej ilości

      Usuń
  2. skrobia ziemniaczana to inaczej mączka ziemniaczana, zastąpic ją można w sumie tylko kisielem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kisiel ma w składzie skrobię ziemniaczaną, więc niestety odpada :(

      Usuń
  3. Mysle, ze mozna sprobowac dodac maizene

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe te naleśniki z kaszą jaglaną nie jadłam jeszcze.
    Kocham naleśniki.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapraszam do udziału w konkursie:

    http://www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądaja smakowicie. Spróbuję na 100% Buziaki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zrobiła bym córeczce na diecie bezmlecznej, ale co zamiast mleka? Woda? Może ryżowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można wykorzystać dowolne mleko roślinne, bądź w ostateczności wodę :)

      Usuń
  8. zamiast skrobii mąkę z tapioki proponuję :)

    OdpowiedzUsuń
  9. dalem mąkę ziemniaczą i cukier waniliowy wyszły super

    OdpowiedzUsuń
  10. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, ale niestety czasochłonna w przygotowaniu dlatego jej unikam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyglądają obłędnie, a jak smakują dowiem się już jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jak je przygotować żeby nie były suche i kruche ?

    OdpowiedzUsuń